Квантова терапия

Квантова терапия

Квантова терапия, съчетаваща действието на LASER – терапия, светлинотерапия и магнитотерапия. Съвременен метод за самостоятелна или комплексна терапия на различни заболявания, травми, инфекции на кожа и меки тъкани, разширени вени, наднормено тегло, за общосоматична биостимулация (повишаване на имунитета) и др. 

ЛЕЧЕБНО ДЕЙСТВИЕ: 

   Представлява едновременно действие на 4 вида лечебни фактора:

  • Лазер;
  • Инфрачервени лъчи;
  • Червеният видим диапазон на светлината;
  • Постоянно магнитно поле.

Постига се синергичен лечебен ефект от едновременното действие на 4-те лечебни излъчвания, при което те се допълват и усилват взаимно. 

Това съчетано лечебно въздействие е известно като квантова терапия. Доказано е, че едновременното въздействие на различните лъчения дава много по-силен лечебен ефект, отколкото ако се прилагат поотделно ( монотерапия ). 

В редица случаи то позволява да се намали количеството на приеманите лекарства, а понякога и да се преустанови приемането им, като се съкращава оздравителният период 2-3 пъти. 

Квантовата терапия оказва силно нискоенергийно въздействие върху биотъканите, предизвиквайки развитието на ефекта на биостимулация (фотобиоактивация).;

Лечението с тези апарати е съвместимо с всички видове лекарствени терапии. Добре се съчетава с традиционното лечение: фармация, хомеопатия, мануална терапия, фитотерапия, биологически активни хранителни добавки. Усилва действието на медикаментите.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *